راهنمای بارداری

مراقبت های بارداری

راهنمای بارداری

مراقبت های بارداری

مراقبت های بارداری ، سبک زندگی و سلامت

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

۱۶ مطلب در آذر ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

فیزیوتراپی در پردیس توسط متخصصان با تجربه ما خدمات تخصصی فیزیوتراپی را با استفاده از دستگاه های پیشرفته فیزیوتراپی و بر اساس بروزترین متدهای درمانی ارائه می دهد.

فیزیوتراپی از تکنیک های فیزیکی و غیرشیمیایی برای بهبود حرکت، کاهش درد و سفتی، تسریع روند بهبود و افزایش کیفیت زندگی استفاده می کند.

فیزیوتراپیست ها می توانند به درمان و تسکین درد و بهبود اختلالات حرکتی کمک کنند. فیزیوتراپیست ها متخصصانی هستند که بر مدیریت و پیشگیری از درد، آسیب، ناتوانی و نقص تمرکز دارد. آنها افراد را در هر سن، پیشینه و تجربیات با تمرکز بر بهبود سلامت و دستیابی به اهداف خود از طریق درمان مبتنی بر شواهد می بینند.

متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی رایبد (فیزیوتراپی در پردیس) طیف وسیعی از شرایط مرتبط با آسیب های سیستم اسکلتی ، سیستم عصبی و قلبی عروقی را مدیریت و درمان می کنند.

متخصصان فیزیوتراپی با ارائه راهکارهایی به افراد در مدیریت شرایط مزمن کمک می کنند.

نقش فیزیوتراپیست چیست؟

اساسا برای کمک به افراد برای بهبود عملکرد با مدیریت بهتر درد، پیشگیری از بیماری و بهبود عملکرد. این می تواند از یک ورزشکار حرفه ای که به پتانسیل ورزشی خود برسد تا افراد مسن که بتوانند ایمن راه بروند متغیر باشد.

تمرکز زیادی بر توانمندسازی افراد برای سالم بودن از طریق آموزش، ورزش و اصلاح سبک زندگی در فیزیوتراپی وجود دارد.

یک فیزیوتراپیست با آموزش عادات سالم مادام العمر به شما کمک می کند تا بهتر به خودتان کمک کنید.

فیزیوتراپیست برای تعیین مشکل شما و اتخاذ بهترین روش درمان ابتدا اقدام به ارزیابی دقیقی از شرایط شما خواهد کرد و برنامه درمانی و توانبخشی را با توجه به شرایط هر بیمار در نظر می گیرد.

فیزیوتراپی علاوه بر مشکلات اسکلتی ـ عضلانی و مشکلات جسمی در بیماران نورولوژی به درمان و توانخبشی مشکلات مادرزادی کودکان ، توانبخشی سالمندان و مشکلات سلامتی زنان( مشکلات کف لگن) نیز می پردازد.

 

منبع : raybodclinic.com

  • M M
  • ۰
  • ۰

ارتوپدی

ارتوپدی یکی از شاخه های جراحی در پزشکی است که با سیستم حرکتی بدن مرتبط است.

استخوان ها، مفاصل، عضلات و دیگر بافت هایی است که در اندام های حرکتی نقش دارند در حیط فعالیت جراحی ارتوپدی هستند.

متخصص ارتوپد به درمان بیماری‌ ها و اصلاح ناهنجاری‌ های مربوط به استخوان‌ ها و مفاصل می پردازد.

ارتوپدی از جمله حوزه های مهم و پرکاربرد پزشکی است که در درمان مشکلات دست ها و پاها و کمر و گردن و لگن و مشکلات حرکتی آن ها نقش دارد.

متخصص ارتوپد با استفاده از روش های جراحی و غیر جراحی به تشخیص و درمان مشکلات سیستم حرکتی بدن انسان کمک می کند.

درد مفاصل و اندام ها مهم ترین عاملی است که فرد را به پزشک ارتوپد ارجاع می دهد.

متخصص ارتوپد پس از معاینه فیزیکی و صحبت با بیمار درباره علائم بیماری اش از روش ها و تست های تشخیصی همچون آزمایش خون و ادرار ، تصویربرداری ام آر آی، سی تی اسکن و … برای تشخیص دقیق بیماری و اتخاد مناسب ترین و بهترین راهکار درمانی استفاده می کند.

پزشک ارتوپدی پس از بررسی کامل شرایط بیمار درمان جراحی یا غیر جراحی را به بیمار پیشنهاد می دهد.

بسیاری از مشکلات استخوان ها، مفاصل، تاندون ها و … با درمان های غیر جراحی که متخصص ارتوپد تجویز می کند بهبود می یابد و تنها درصد کمی از بیماران نیازمند انجام جراحی هستند.

متخصص ارتوپد با متخصص روماتولوژی و متخصص فیزیوتراپی همکاری زیادی دارد بطوری که بسیاری از بیماران را به این متخصص ها ارجاع می دهد و یا بسیاری از بیماران از این متخصص ها به ارتوپد ارجاع داده می شوند.

  • M M
  • ۰
  • ۰

پرستاری در منزل شامل طیف گسترده ای از خدمات مراقبت های بهداشتی است که می تواند به راحتی در خانه شما انجام شود. خدمات پرستاری برای مراقبت در منزل معمولاً ارزان‌تر از بیمارستان‌ها و خانه‌های سالمندان است، در حالی که به اندازه مراقبت‌های پزشکی ارائه شده در بیمارستان یا خانه سالمندان مؤثر است.

یک سرویس پرستاری در خانه، مراقبت های پرستاری شخصی را در خانه ارائه می دهد، همانطور که در یک بیمارستان معمولی ارائه می شود، در حالی که نسبت به بیمار دلسوزتر است و در خانواده بیمار ادغام می شود و پیوند عاطفی با بیمار و خانواده او ایجاد می کند.

مراقبت های پرستاری در منزل کوتاه مدت
پرستاران کوتاه مدت خدمات پرستاری را برای 1-4 ساعت یا یک دوره خاص ارائه می دهند. مراقبت‌های پرستاری کوتاه‌مدت مراقبت‌های پزشکی موقت پس از جراحی، آسیب یا سایر شرایط پزشکی است که انتظار می‌رود بهبود یابد.

تخصص: واکسیناسیون در منزل، تزریق در منزل، نوار قلب در منزل، پانسمان یا مراقبت از زخم در منزل.

مراقبت های پرستاری در منزل طولانی مدت
پرستاران طولانی مدت خدمات پرستاری را برای 12-24 ساعت ارائه می دهند. مراقبت‌های پرستاری طولانی‌مدت مجموعه‌ای از مراقبت‌های پزشکی، فیزیکی و درمانی برای رفع نیازهای جسمی، اجتماعی و عاطفی افرادی است که به طور مزمن بیمار یا ناتوان هستند.

تخصص: مراقبت از ونتیلاتور در منزل، مراقبت از تراکئوستومی در منزل، مراقبت از بیماری بستری، مراقبت از کاتتر، مراقبت از انفوزیون، مراقبت از لوله رایل، مراقبت از خطوط IV

خدمات پرستاری در منزل

هدف اصلی خدمات پرستاری در خانه، ارائه خدمات مراقبتی و درمانی به افرادی است که به هر دلیل نمی توانند به طور حضوری به مراکز درمانی و بیمارستانی و یا آزمایشگاهی مراجعه کنند. خدمات پرستاری در منزل معمولاً شامل مراقبت از زخم برای زخم های فشاری یا زخم جراحی، آموزش بیمار و مراقب، درمان وریدی یا تغذیه، تزریق، درمان های توانبخشی و نظارت بر بیماری های جدی و وضعیت سلامت ناپایدار است.

واکسیناسیون
در خانه واکسن بزنید و از بیماری های عفونی در امان بمانید. 

مراقبت های بعد از جراحی
مراقبت های پس از جراحی بسیار مهم است و شامل همه چیز از مدیریت درد و تغذیه تا مدیریت تنفس و مدیریت مایعات می شود. تحت مراقبت پرستاران ما که به شما در تمام این موارد در آسایش خانه کمک می کنند، زودتر به بهبودی مطلوب می رسید.

 

منبع : zinoclinic.com

  • M M
  • ۰
  • ۰

کاردرمانی جسمی یکی از حیطه های تخصصی در کاردرمانی است که به طور خاص به درمان و توانبخشی مشکلات جسمی _ حرکتی در کودکان و بزرگسالان کمک می کند.

کاردرمانی علم استفاده از فعالیت‌ های هدفمند برای کمک به بهبود توانمندی ها و کاهش ناتوانی در افراد معلول و ناتوان است که نقش موثری در بهبود کیفیت زندگی فرد توانخواه دارد.

این حیطه از کاردرمانی برای کاهش مشکلات افراد دچار معلولیت و ناتوانی جسمی و کاهش وابستگی به اطرافیان برای داشتن زندگی بهتر و مستقل ارائه می شود.

کاردرمانی جسمی با هدف ارتقای سلامت و افزایش استقلال در انجام امور روزمره و فردی و کاهش وابستگی به اطرافیان ارائه می شود و نقش زیادی در تقویت توانایی های جسمی در فرد دارد.

خدمات توانبخشی از جمله کاردرمانی به افراد ناتوان و بیمار کمک می کند تا با مشکلات کمتری زندگی کنند و هرچه سریع تر به شرایط طبیعی برسند.

راهکارهای کاردرمانی با هدف جلوگیری از ناتوانی بیشتر و پیشگیری از پیشرفت بیماری توسط کاردرمانگر به فرد توانخواه ارائه می شوند.

کاردرمانگر در این حوزه به افراد کمک می کند تا بتوانند با تقویت مهارت های موجود و جلوگیری از تشدید ناتوانی مشکلات کمتری را زندگی تجربه کنند.

اهداف و فواید کاردرمانی

  • بهبود توانایی های عضلانی
  • کمک به مراحل رشد طبیعی کودک
  • بهبود وضعیت تعادلی
  • کاهش رفلکس‌ های غیر طبیعی در مبتلایان به فلج مغزی و مشکلات این چنینی
  • تصحیح بدشکلی‌ های مفصلی
  • کاهش اختلالات جسمی مانند مشکلات راه رفتن ، نشستن و ایستادن بطور صحیح
  • افزایش هماهنگی اندام ها
  • افزایش هماهنگی سیستم عصبی
  • افزایش استقلال فردی و کاهش وابستگی به اطرافیان
  • تقویت عضلات ضعیف شده با تکیه بر استفاده از آن
  • کاهش اختلالات حسی
  • ترمیم آسیب‌ هایی که در اثر حوادث ناگهانی ایجاد شده اند.
  • و …

منبع : tehrantavanafza.com

  • M M
  • ۰
  • ۰

اختلالات یادگیری یا ناتوانی های یادگیری، اصطلاحات چتری برای طیف گسترده ای از مشکلات یادگیری هستند. ناتوانی یادگیری مشکلی از نظر هوش یا انگیزه نیست و بچه های دارای ناتوانی یادگیری تنبل یا گنگ نیستند. در واقع، بیشتر آنها به اندازه دیگران باهوش هستند. مغز آنها با سایر همسالان تفاوت هایی دارد و این تفاوت بر نحوه دریافت و پردازش اطلاعات تأثیر می‌گذارد.

به زبان ساده، کودکان و بزرگسالان مبتلا به اختلالات یادگیری چیزها را متفاوت می بینند، می شنوند و درک می کنند. این می تواند در یادگیری اطلاعات و مهارت های جدید و استفاده از آنها با مشکل مواجه شود. رایج ترین انواع اختلال یادگیری شامل مشکلات خواندن، نوشتن، ریاضی، استدلال، گوش دادن و صحبت کردن است.

در حالی که هر کودکی هر از گاهی با تکالیف مشکل دارد، اگر یک حوزه خاص از یادگیری به طور مداوم مشکل ساز باشد، ممکن است نشان دهنده یک اختلال یادگیری خاص باشد.

کودکان دارای ناتوانی های یادگیری می توانند در تحصیل و شغل موفق شوند.

مواجهه با این احتمال که فرزند شما دچار اختلال یادگیری است، می تواند سخت باشد. هیچ پدر و مادری نمی‌خواهد فرزندش را در رنج ببیند. ممکن است تعجب کنید که این می تواند برای آینده فرزندتان چه معنایی داشته باشد، یا نگران این باشید که چگونه از مدرسه عبور می کند. 

اما نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که اکثر افراد دارای اختلالات یادگیری به اندازه بقیه باهوش هستند. آنها فقط باید به روش هایی آموزش داده شوند که متناسب با سبک های یادگیری منحصر به فرد آنها باشد. با یادگیری بیشتر در مورد ناتوانی های یادگیری به طور کلی، و مشکلات یادگیری فرزندتان به طور خاص، می توانید راه را برای موفقیت در مدرسه و فراتر از آن هموار کنید.

علائم اختلالات یادگیری

اگر مشکوک هستید که مشکلات یادگیری فرزندتان ممکن است به کمک خاصی نیاز داشته باشد، لطفاً در یافتن حمایت معطل نکنید. هر چه زودتر به جلو حرکت کنید، شانس فرزندتان برای دستیابی به پتانسیل کامل خود بیشتر است.

 

منبع : tavanafarinclinic.ir

  • M M
  • ۰
  • ۰

اول لازم است با تعویض مفصل زانو آشنا شویم. تعویض مفصل زانو یا آرتروپلاستی کامل مفصل زانو یا توتال ‌نی آرتروپلاستی(Total Knee Arthroplasty)عمل جراحی ارتوپدی است که طی آن سطوح مفصلی استخوان ران و درشت‌ نی در مفصل زانو با پروتز مصنوعی جایگزین میشود.

هر ساله بیش از هفتصد هزار عمل جراحی تعویض مفصل زانو در آمریکا با موفقیت انجام میگردد.

آرتروپلاستی مفصل زانو در مواردی که سطوح مفصلی بیمار به دلایلی همچون استئوآرتریت، آرتریت روماتوئید (روماتیسم مفصلی)، دفورمیتی واروس یا والگوس شدید، تروما یا خونریزی داخل مفصلی مزمن از بین رفته باشد با جایگزینی دقیق پروتزهای آماده صورت میپذیرد.

پس از انجام عمل جراحی تعویض مفصل زانو و بهره‌مندی از فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل زانو، میتوان تحرک طبیعی را در مفصل بازیابی نمود و قدرت عضلات را به شرایط نرمال خود بازگرداند.

جراحی آرتروپلاستی زانو معمولا زمانی انجام میگردد که آرتروز و درد شدیدی در زانوی بیمار وجود داشته باشد.

در بیشتر موارد این درد شدید، حرکت زانو را محدود کرده و موجب بروز اشکال هنگام راه‌ رفتن بیمار میشود.

پس از انجام عمل جراحی تعویض مفصل زانو نیاز جدی به انجام فیزیوتراپی جهت بازگشت کامل قدرت به زانو وجود دارد چراکه عضلات پا بر اثر عدم استفاده احساس ضعف خواهند داشت.

بعد از انجام عمل جراحی و برطرف شدن مشکلات عمده در زانو، فیزیوتراپی موجب قوی‌ تر شدن عضلات اطراف زانو و بهبود ثبات میشود.

در روزهای اولیه بعد از عمل جراحی آرتروپلاستی زانو ، روزانه ۴۵ تا ۶۰ دقیقه فیزیوتراپی در کلینیک یا منزل داشته باشید.

در صورت دشواری در جابجایی به علت درد فیزیوتراپی در منزل انجام دهید.

فیزیوتراپیست باید تمرینات را بطور دقیق در خانه بیمار آموزش دهد. در این جلسات صاف و خم کردن زانوها به‌ آرامی و با کمک دست انجام گرفته و عضلات ران ‌ها بتدریج تقویت خواهند شد. استفاده از تحریکات الکتریکی با دستگاه های فیزیوتراپی که توسط فیزیوتراپیست تنظیم میشود، به تقویت عضلات در جلسات فیزیوتراپی در منزل کمک شایانی میکند.

 

منبع : iranpt.com

  • M M
  • ۰
  • ۰

کاردرمانی کودکان کم توان ذهنی نقش زیادی در تقویت مهارت های ذهنی و حتی حرکتی در این کودکان دارد و به بهبود کیفیت زندگی این کودکان کمک زیادی می کند و عوارض ناشی از این مشکل را در سنین بزرگسالی به حداقل می رساند.

رشد و توسعه ذهنی کودکان معمولا تا پایان ۶ سالگی شکل می گیرد ، به همین دلیل ضروری است که خدمات کاردرمانی و توانبخشی برای کودکان از زمان کودکی و در سال های ابتدایی زندگی تا این سنین بطور منظم انجام شود.

مشکلات کودکانی که دچار عقب ماندگی ذهنی هستند اغلب در دوران مدرسه نمایان می شود به همین دلیل برای پیشگیری و کاهش مشکلات تحصیلی در این کودکان بهتر است خدمات توانبخشی در سنین پایین تر شروع شود.

آموزش هایی که کاردرمانگر به کودکان کم توان ذهنی می دهد متناسب با سن و دیگر شرایط کودک است و برای هر کودک منحصر بفرد است.

افزایش خلاقیت و قدرت درک این کودکان یکی از مهم ترین فواید کاردرمانی کودکان کم توان ذهنی است که نقش زیادی در کاهش مشکلات در سنین نوجوانی و بزرگسالی دارد.

متخصص کاردرمانی برای ارائه خدمات توانبخشی به این کودکان ابتدا اقدام به ارزیابی دقیق شرایط کودک می کند که این امر از طریق مشاهده رفتارهای کودک ، صحبت کردن با وی و انجام تست های مخصوصی صورت می پذیرد.

کاردرمانگر برای ارزیابی کودک عقب مانده ذهنی مواردی همچون ایستادن ، نشستن ، راه رفتن ، لباس پوشیدن ، گره زدن ، نوشتن ، نقاشی کشیدن ، شناخت زمان و … را نیز مورد بررسی قرار می دهد.

بازی درمانی یکی از تکنیک های کاردرمانی ذهنی است که نقش موثری در تقویت مهارت های کودک دارد.

بهبود مهارتهای ذهنی کودکان علاوه بر آموزش های کاردرمانی ذهنی تحت تاثیر خانواده و محیط زندگی به عنوان دو محیط مهم و موثر بر مهارت های شناختی کودکان کم توان ذهنی نیز می باشد.

 

منبع : bornaclinic.com

  • M M
  • ۰
  • ۰

توانبخشی سندرم داون

سندرم داون یک اختلال ژنتیکی است که باعث می شود نوزادان با یک نسخه اضافی از کروموزوم 21 متولد شوند. این نسخه اضافی رشد معمولی مغز و بدن را تغییر می دهد و باعث ایجاد چالش های فکری و جسمی می شود. این تأثیر معمولاً خفیف تا متوسط ​​است و کسانی که مبتلا به DS هستند می توانند زندگی شاد و مثبتی داشته باشند – رفتن به مدرسه ، شرکت در فعالیتهای خانوادگی و اجتماعی و مشاغل.

اگرچه این وضعیت در طول عمر فرد ادامه می یابد ، کودکان و بزرگسالان مبتلا به DS می توانند توانایی خود را در انجام فعالیت های حرکتی و کارهای روزمره با کمک فیزیوتراپیست ها و سایر متخصصان مراقبت های بهداشتی بهبود بخشند.

همکاری با افراد مبتلا به DS و خانواده های آنها ، فیزیوتراپیست ها می توانند از برخی از عوارض بیماری مانند تاخیر در رشد و چاقی جلوگیری کنند و به افزایش و حفظ سطح آمادگی قلبی و عروقی آنها کمک کند.

درمانگران فیزیوتراپی متخصصان حرکتی هستند که کیفیت زندگی را از طریق مراقبت های عملی ، آموزش به بیمار و حرکات تجویز شده بهبود می بخشند.

 

منبع : tavanafarin.com

  • M M
  • ۰
  • ۰

لیزردرمانی نوعی روش درمانی است که با استفاده از انرژی الکترومغناطیس مادون قرمز است که بصورت فوتون وارد بدن می شود تاثیرات درمانی خود را برجای می گذارد.

انرزی ناشی از امواج لیزر سبب افزایش فعالیت آنزیم های تولید کننده انرژی و در نتیجه افزایش میزان انرژی سلول ها در بافت های بدن برای تولید مثل و ترمیم خود می شود.

لیزردرمانی همچنین سبب افزایش جریان خون و در نتیجه گرما در بافت هدف شده که این امر نقش موثری در افزایش سرعت فرایندهای ترمیمی در بدن دارد.

انرژی ناشی از امواج لیزر همچنین سبب افزایش جریان خون لنفی در بدن شده که می تواند به کاهش ادم و درد در بافت های آسیب دیده کمک کند.

این روش درمانی همچنین می تواند سبب ایجاد اختلال در چرخه انتفال پیام درد و سرکوب پیام درد شود که از این جهت نیز کمک زیادی به کاهش احساس درد می کند.

زمانی که سلول ها در بافت های مختلف بدن از جمله تاندون ها، استخوان ها، رباط ها و ماهیچه ها در معرض اشعه ی لیزر قرار می گیرند، سرعت تولید مثل و ترمیم آن ها افزایش می یابد.

تاثیرات درمانی لیزر

  • کاهش درد در بافت های آسیب دیده
  • کاهش التهاب و تورم در بافت های آسیب دیده بدن
  • افزایش ترشح هورمون های ضددرد طبیعی در بدن
  • تسریع فرایند ترمیم بافت های آسیب دیده
  • افزایش میزان انرژی و اکسیژن دردسترس سلول ها
  • افزایش سرعت تولید مثل و رشد سلولی می شود.
  • بهبود عملکرد اعصاب
  • بهبود فعالیت های عروقی
  • افزایش سرعت ترمیم زخم ها و کاهش احتمال برجای ماندن اسکار

منبع : doctornassiri.com

  • M M
  • ۰
  • ۰

درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی به بیماران مبتلا به این عارضه کمک می کند تا بدون انجام جراحی بهبودی قابل توجهی پیدا کنند.

فیزیوتراپی به عنوان موثرترین راهکار غیرجراحی در درمان مشکلات ارتوپدی از جمله بیرون زدگی دیسک کمر شناخته می شود که با مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی سعادت آباد می توانید از مزایای آن بهره مند گردید.

دیسک بین مهره ای با داشتن بافت ژلاتینی مانند، همچون بالشتکی نرم بین استخوان های ستون مهره ها قرار داشته و به جذب شوک های وارده به مهره ها در ستون فقرات کمک می کند.

دیسک کمر همچنین نقش مهمی در تسهیل حرکت مهره ها بر روی هم داشته و آسیب دیدگی آن ها می تواند منجر به محدودیت حرکات کمر شود.

بیرون زدگی دیسک کمر یکی از شایع ترین و در عین حال مهم ترین بیماری های ستون فقرات است که با بروز کمردرد و در مواردی اختلال در عملکرد اندام های تحتانی همراه است.

حمل اجسام سنگین ، وارد شدن فشار ناگهانی به ستون فقرات ، وارد شدن فشار ناشی از اضافه وزن طی سال ها و همچنین افزایش سن از مهم ترین عواملی هستند که خطر بیرون زدگی دیسک کمر را به همراه دارند.

برای درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی لازم است ابتدا به کلینیک فیزیوتراپی مراجعه شود تا فیزیوتراپیست با معاینه دقیق شرایط بیمار و شدت بیماری وی موثرترین روش های فیزیوتراپی دیسک کمر را برای بیمار در نظر بگیرد.

بیرون زدگی دیسک کمر سبب بروز درد شدیدی در کمر می شود که به لگن و حتی پاها نیز منتشر می شود ، این وضعیت می تواند سبب بروز اختلال جدی در زندگی روزمره فرد شود.

درمان دیسک کمر با فیزیوتراپی بدون داشتن عوارض ناشی از جراحی ها همچون خونریزی ، عفونت ، درد و … می تواند شرایط بیمار را تا حد زیادی بهبود بخشد.

 

منبع : drkamalihakim.com

  • M M